2stukspaprikakleur maakt niet uit, in stukjes gesneden
2trostomatenin stukjes gesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
2groentebouillonblokjes
1,5theelepelkorianderpoeder
1,5theelepelkerriepoeder
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelsgedroogde tijm
flinkesnufpul biberof chilivlokken
1theelepelsuikermeer naar smaak
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
handje peterselie of korianderfijngehakt
extra vierg olijfolie
1250milliterwaterik gebruik heet water
Instructies
Verhit in een soeppan of stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber, korianderpoeder en gedroogde tijm toe. Bak de kruiden even kort mee.
Voeg vervolgens de stukjes paprika, pompoen en tomaat toe. Bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 2 bouillonblokjes en schenk 1250 ml (heet) water in de pan. Voeg de suiker toe, leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Bestrooi met wat verse peterselie of koriander.
TIP: ook lekker is om de helft water en de helft kokosmelk te gebruiken. Blijft de soep naar je smaak te waterig? Dik de soep in met een maïzena papje. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg een beetje extra water of kokosmelk toe.
TIP: ook lekker is om wat krokant gebakken spekjes vlak voor serveren aan de soep toe te voegen.