1/2komkommerin dunne reepjes gesneden (liefs zonder vruchtvlees)
1peenin dunne reepjes gesneden
1paprikain dunne reepjes gesneden
1mangoin dunne reepjes gesneden
2stuksbosuiin dunne ringetjes gesneden
1avocadoin dunne reepjes gesneden
1/2rode peperfijngehakt en optioneel
zonnebloemolie
seroendengoptioneel
handjepinda's ik gebruikte gezouten maar gezonder is om ongezouten pinda's te gebruiken.
1eetlepelsesamolie
handjekorianderfijngehakt en optioneel (je kunt ook peterselie gebruiken)
snufvers gemalen zwarte peper
PITTIGE PINDASAUS DRESSING
5eetlepelszonnebloemolie
1eetlepelsesamolie
2teentjesknoflookgrof gehakt
3centimeterverse gember geschild en grof gehakt
1rode pepergrof gehakt
2eetlepelssojasaus
1eetlepelrijstazijn ook wel sushi azijn genoemd
3flinkeeetlepelspindakaas
1eetlepelhoning
1eetlepelketjap manis
1limoensap nodig
GEGRILDE KIP
2 stuks kipfilet
sweet chilisaus
snufvers gemalen zwarte peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bereid de noedels/mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie en 1 el sesamolie. (tegen het plakken)
Meng in een blender/keukenmachine alle ingrediënten voor de pittige pindasaus dressing tot een smeuïge dressing. TIP: heb je geen blender of keukenmachine, snijd dan alle ingrediënten voor de dressing heeeeeeeeeeel fijn. Eventueel kan je het in een vijzel nog fijner malen.
Meng de noedels met de komkommer, peen, paprika, mango, bosui, rode peper en avocado. Verdeel vlak voor serveren de pittige pindasaus dressing naar smaak over de salade. Bestrooi met een handje (gezouten) pinda's, seroendeng en koriander/peterselie.
Wil je deze salade liever met kip eten? Bestrooi de kipfilets dan aan beide kanten in met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout en smeer de allebei de kanten in met sweet chilisaus. Grill of bak de kipfilets gaar en goudbruin. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en verdeel deze over de salade.