Zelf een burger maken is ontzettend leuk en lekker. Maak bijvoorbeeld eens deze Italiaanse hamburger met kruidige ketchup, pesto, mozzarella, spek en rucola.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout en paprikapoeder. Vorm het gehakt tot 4 hamburgers. (ik bestrooi altijd beide kanten van de burger nog met extra zwarte peper maar dit is geheel optioneel) Grill de burgers op de bbq, grillpan of in een koekenpan goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de kruidige ketchup: meng hiervoor de ketchup met de gedroogde Italiaanse kruiden, suiker, snuf peper, snuf zout en de olijfolie. (dit kun je ook prima een dag van te voren maken)
Bak het spek en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Grill eventueel beide kanten van het broodje een klein beetje.
Smeer de onderkant van het broodje in met een laag kruidige ketchup, leg hierop wat rucola, de Italiaanse hamburger, tomaat, mozzarella, pesto en spek. Aanvallen maar!!!
Notities
TIP: wij hebben het vlees gegrild op de bbq maar uiteraard kan je het vlees ook in een grillpan grillen of gewoon bakken in een koekenpan.