500milliliterpassatais hetzelfde als een pak gezeefde tomaten
2stukskipfilet
125grampindakaas
2stuksrode uiengrof gesneden
5teentjesknoflookgrof gesneden
1/2theelepelfive spice
1eetlepelsambal badjak
1theelepelsambal Oelek
6eetlepelsketjap manis
2stukskip bouillonblokjes
1,5literheet water
1theelepeltrassi
flinkesnufpeper en zout
250gramtaugé
Instructies
Mix in een keukenmachine (of vijzel) de uien, knoflook, trassi en five spice tot een smeuïge substantie. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en fruit het kruidenmengsel voor een minuutje. Voeg de pindakaas, sambal badjak, sambal Oelek en de ketjap manis toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de passata toe, verkruimel de bouillonblokjes en giet het water erbij. Roer het geheel even goed door. Leg de kipfilets en de taugé erbij en laat de soep (met de deksel op de pan) 30 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de kip uit de pan en pluk deze uit elkaar. Voeg de kip weer toe. Breng de soep op smaak met peper, zout of extra ketjap manis en laat nog 15 minuten pruttelen.
TIP: maak de soep een dag van te voren. Dan kunnen alle smaken goed intrekken.