1250gramkruimige aardappelengeschild en in stukken gesneden
1zakhutspotzak van 500 gram
3teentjesknoflookfijngehakt
1,5theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
0,5theelepeluienpoeder
2theelepelssambal badjak
2theelepelsmosterd
25gramroomboterin stukjes gesneden
125millilitermelk
snufzwarte peper en zout
1rookworstin plakjes gesneden (unox)
100gramextra belegen kaasgeraspt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Kook de aardappels gaar en maak ondertussen de hutspot klaar.
Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een wok of hapjespan. Bak de hutspot groenten met de knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, uienpoeder, sambal en een snuf peper en zout. Bak dit ongeveer 10-15 minuten. (de wortelen moeten zachter zijn maar nog wel bite hebben).
Stamp de aardappelen met 125 ml melk (meer als je de puree smeuïger wilt hebben). Spatel de stukjes roomboter, mosterd, snuf peper en zout erdoorheen. Roer de hutspot erdoorheen en leg dit in een ovenschaal. Leg hierop de plakjes rookworst en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 10-15 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is.
TIP: bestrooi eventueel met chili vlokken of verse rode peper als je van pit houdt.