Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Bavette
No ratings yet
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
Diner, Hoofdgerecht
Keuken:
Amerikaanse
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Ingrediƫnten
bavette
bbq rub
peper
zout
Instructies
Zet de bbq aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 120 graden
de bavette kan soms nog een vlies hebben rond het vlees. Snijd dit voorzichtig weg met een scherp en dun mes
Kruid het vlees licht in met een goede bbq rub
Als de bbq de juiste temperatuur heeft, dan kan je het vlees indirect op de bbq leggen. Laat de kerntemperatuur van de bavette oplopen tot 53 graden
Stook daarna de bbq op om de bavette te grillen. Dit zorgt voor een lekker korstje op de bavette...dit neemt maar een paar minuten in beslag
Laat de bavette nu 10 minuten rusten onder folie alvorens aan te snijden. Het laten rusten zorgt voor super mals en sappig vlees.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer