Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
karamelsaus
No ratings yet
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd:
2
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
22
minuten
minuten
Porties:
1
klein weckpotje
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Ingrediënten
200
gram
suiker
75
milliliter
water
125
milliliter
slagroom
kamertemperatuur
75
gram
roomboter
kamertemperatuur
snufje
zeezout
Instructies
Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur
Breng het mengsel langzaam aan de kook tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af!
Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren
Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren
Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden
Haal de pan van het vuur en laat de saus 5 minuten iets afkoelen
Voeg dan de blokjes roomboter toe met een snufje zout en roer dit door de karamelsaus
Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer