300gram rijstals je het recept met rijst wilt eten
500gramkipfiletin blokjes gesneden
1uifijngesnipperd
2teentjesknoflookfijngesneden
2,5 cm verse gembergeraspt
1bakjechampignonsgrof gesneden
100milliliterketjap manis
6eetlepelsketchup
4eetlepelspindakaas
150mililiterwater
2eetlepelssambal badjak
peper en zout
olie
handjegezouten pinda'soptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, gember, knoflook en champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper.