1flespompoen (niet te groot anders een halve)geschild, kern eruit gesneden en in blokjes snijden
1puntpaprikakern eruit en in reepjes gesneden
1kilotrostomatenfijngesneden
2uiengesnipperd
4teentjesknoflookfijngesneden
4centimeterverse gembergeschild en geraspt
2,5theelepelkerrie masala
1,5theelepelkurkuma
1,5theelepelchilipoeder
1,5theelepelkomijnpoeder
1/2bosjeverse korianderfijn gehakt
1groentebouillonblokje
roomboter
olie
peper en zout
heet water
Instructies
Verhit 1 el roomboter en een scheutje olie in een soep of braadpan. Voeg 2,5 tl kerrie masala, 1,5 tl kurkuma, 1,5 tl chilipoeder en1,5 tl komijnpoeder toe en bak dit even kort aan. Voeg de uien, gember en knoflook toe en bak voor 1 à 2 minuten mee.
Voeg de paprika, tomaat en pompoen toe en bak tevens weer kort mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg net zoveel heet water toe tot alles net onder staat. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Bestrooi de soep vlak voor serveren met de fijngehakte koriander.