1theelepelgedroogde chilivlokkenof meer als je van pittig houdt
1,5eetlepelbruine suiker
olijfolie
handjeverse basilicumfijngesneden
2kipfilets
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten, uien en knoflook op een bakplaat. Bestrooi met een flinke scheut olijfolie, 1,5 el bruine suiker, peper, zout en 1 tl chilivlokken. Meng dit allemaal even goed door. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven.
Verwarm in een stoof of soeppan een scheutje olijfolie. Doe de geroosterde tomaten, ui en knoflook in de pan. Giet hier minimaal 1,5 liter gekookt water bij en 2 groentebouillonblokjes. Pureer de soep met een staafmixer. Leg de 2 kipfilets erin en kook deze op zachtjes vuur 20 minuten in de soep. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg weer aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en/of zout. (eventueel nog een beetje suiker) Voeg vlak voor serveren de fijngesneden basilicum toe.