Go Back
–+ servings

Bananenbrood met kaneel

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 stuks bananen
  • 120 gram lichtbruine suiker
  • 110 gram roomboter + klein beetje extra
  • 220 gram bloem
  • 2 stuks eieren
  • 2 theelepels gist
  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • snufje zout
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Klop in een kom de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker
  • Voeg 1 voor 1 de eieren al kloppend toe
  • Prak de bananen fijn en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-ei mengsel
  • Meng in een andere kom de bloem, kaneelpoeder, snufje zout en de gist en roer dit goed door elkaar
  • Meng met een pollepel voorzichtig het bloemmengsel door het banaanmengsel en roer tot alles goed gemixt is
  • Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje kaneelsuiker
  • Schep het het beslag in de cakevorm en bestrooi nog een klein beetje met kaneelsuiker aan de bovenkant
  • Bak de cake in 45 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de bananenbrood even 10 minuten afkoelen alvorens je hem uit de bakvorm haalt