1eetlepeltamarinde pastagewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten
seroendeng
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olie in een stoofpan en fruit de rode peper met de sjalotjes en knoflook. Voeg de sambal oelek, sambal badjak en bruine suiker toe en laat 2 minuten karameliseren. Voeg de kip toe en bak even kort mee.
Snijd de stengels sereh doormidden en sla met de platte kant van je mes op de stengels (hierdoor kneus je ze en komt de geur en smaak los). Voeg de stengels sereh, tamarinde pasta en de laurierblaadjes toe. Roer even door, leg de deksel op de pan en laat de kip 20 minuten pruttelen. (niet te hoog vuur)
Haal de deksel van de pan, voeg de ketjap manis toe en een snuf vers gemalen zwarte peper en roer even goed door. Zet het vuur iets hoger en laat de kip 3 tot 5 minuten (zonder deksel op de pan) pruttelen zodat je een sticky saus krijgt.
Bestrooi de kip vlak voor serveren met flink wat Seroendeng. Deze pittige Indische kip is lekker met rijst en bijvoorbeeld komkommer in zuur.