koude aardappelsalade met ham en kruidige saus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 8 uur 22 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 3 stuks augurk zoet/zuur in stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui in halve dunne ringen gesneden
  • 4 stuks eieren (hard) gekookt
  • 200 gram hamreepjes
  • chilivlokken optioneel
  • 1 handje verse petereselie fijngehakt

KRUIDIGE DRESSING

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • scheutje water

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, spoel af en laat de aardappelen even afkoelen. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, snuf peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie en citroensap. Als de saus te dik is, voeg dan een heel klein scheutje water toe.
  • Meng de afgekoelde aardappelen met de kruidige dressing/saus, hamreepjes, ui, zilveruitjes en augurk. (gebruik niet meteen alle saus). Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Snijd vlak voor serveren de eieren in partjes en leg deze op de aardappelsalade. Bestrooi met een beetje vers gehakte peterselie en eventueel een beetje chilivlokken.
  • TIP: ook lekker met sla, tomaat en komkommer.