Geniet tijdens het ontbijt of lunch van heerlijk, gezonde volkoren pancakes die ook nog eens helemaal vegan zijn. Top ze af met alles wat jijzelf maar lekker vindt.
Trefwoord: pancakes, pancakes zonder ei, vegan pancakes, volkoren pancakes
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
300 gram volkorenmeel
450milliliterhavermelk of andere melk naar eigen wens
1zakjebakpoeder
snufzout
1zakjevanillesuiker
1theelepelvanille extract
Instructions
Meng het volkorenmeel met het zout, bakpoeder en vanillesuiker. Voeg de (haver)melk en vanille extract toe en mix kort alles door elkaar.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en schep 1 soeplepel per pancake in de pan. Bak de pancakes ongeveer 1,5-2 minuten per kant goudbruin (en gaar) op middelhoog vuur.
Top de pancakes af met hetgeen wat jij lekker vindt. Eet smakelijk!
TIP: ook erg lekker is om 2 theelepels kaneel of chai kruiden toe te voegen aan het beslag. TIP: Wij houden ervan dat de pancakes niet helemaal gaar en droog zijn van binnen. Wil jij ze liever helemaal droog van binnen, dan kan het zijn dat je ze iets langer per kant moet laten garen.