75gramroomboterik gebruik plantaardige boter ivm met lactose
scheutjezonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi het vlees met een flinke eetlepel bloem, flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit een de roomboter en een scheutje olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees dan uit de pan.
Bak in het overbleven braadvet de uien met de paprikapoeder, komijnpoeder, kaneel, chipotle pepers, chipotle saus, kerriepoeder en de knoflook voor een klein minuutje.
Voeg het vlees toe samen met het bier, ketjap manis en bruine suiker. Roer alles even goed door. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en leg deze in de stoof. (zo kan je makkelijk de kruidnagels en laurier eruit halen voor serveren)
Leg de deksel op de pan (piep klein beetje open laten) en laat het vlees minimaal 5 uur sudderen. Laat daarna zeker nog een half uur zonder deksel op de pan pruttelen. (zet het vuur eventueel iets hoger) Hierdoor kan de saus een beetje indikken. Breng eventueel extra op smaak met peper en of zout. Haal voor serveren de laurierblaadjes uit de stoof.
TIP: mocht je de saus niet dik genoeg vinden? Voeg dan een maïzena papje toe. Meng hiervoor 1 of 2 theelepels maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de stoof. Is je stoof teveel ingedikt? Voeg dan een scheutje water toe.
Serveer lekker met frietjes, aardappelpuree, rijst, gebakken groenten, sperziebonen, roerbakgroenten of een salade. Eet smakelijk!