Sticky paddenstoelen met rijst. Op smaak gebracht met een zelfgemaakte woksaus vol gochujang. Dit gerecht laat zien hoe eenvoudig en heerlijk plantaardig eten kan zijn.
Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee.Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10-15 minuten met de deksel op de pan staan.
BEREID ONDERTUSSEN DE PADDENSTOELEN
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de sticky saus. Dit is je zelfgemaakte woksaus.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen goudbruin. Voeg de zelfgemaakte woksaus toe en bak kort mee.
KOOK ONDERTUSSEN OOK DE SPERZIEBONEN
Wanneer de rijst staat uit te dampen kook je ook de sperziebonen beetgaar. Dit duurt ongeveer 6-10 minuten.
SERVEREN
Serveer de rijst met de sticky paddenstoelen en sperziebonen. Bestrooi met een beetje seroendeng en serveer er kroepoek bij. Bestrooi eventueel met extra sesamzaadjes. Eet smakelijk 😋
TIP: het is ook lekker om de gekookte sperziebonen door de sticky paddenstoelen te mengen.