1,5kiloiets kruimige aardappelengeschilde en in stukjes gesneden
450gramdiepvries sperziebonen meer mag uiteraard altijd
150millilitermelkkan soms iets meer zijn
1groentebouillonblokje
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufzoutoptioneel. (wij zijn zout liefhebbers)
snufnootmuskaat
KRUIDIG GEBAKKEN ROOKWORST
1rookworstin dunne plakjes gesneden (ik gebruik een rookworst van 375 gram)
25gram ongezouten roomboter
1/2groentebouillonblokje
1uigesnipperd
1theelepelsambal oelek
1theelepelpaprikapoederflinke theelepel gebruiken
1theelepelkerriepoederflinke theelepel gebruiken
3/4theelepelgaram masala
1/2theelepelgedroogde peterselie
100milliliterwater
Instructions
Kook de aardappelen met het bouillonblokje gaar en giet af. Kook ook de sperziebonen gaar en giet tevens af.
Stamp de aardappelen met de melk smeuïg en stamp kort de sperziebonen erdoorheen.
Breng op smaak met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, snufje nootmuskaat en eventueel een snufje zout.
KRUIDIG GEBAKKEN ROOKWORST
Wanneer de aardappelen koken bak dan ook de kruidige rookworst.
Smelt de roomboter in een koekenpan en laat iets bruin worden. Fruit de uien voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de sambal, kerriepoeder, garam masala, paprikapoeder, gedroogde peterselie, verkruimeld 1/2 groentebouillonblokje en een flinke snuf versgemalen zwarte peper toe en bak kort mee.
Voeg de plakjes rookworst toe, bak kort mee en voeg dan het water toe. Leg een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe alles om.
Serveer de sperziebonen stamppot met de kruidig gebakken rookworst. Eet smakelijk!
TIP: voeg eventueel aan de stamppot een klontje roomboter toe.TIP: voeg eventueel aan de stamppot blokjes extra belegen kaas toe.