Trefwoord: orzo met Boursin, orzo recept, romige orzo, snelle maaltijd
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
300gramorzo
2stukspreigewassen en fijngesneden
250gramchampignonsin plakjes gesneden
200gramsnoeptomaatjesgehalveer
1uigesnipperd
2teentjesknoflookgeraspt
150gramBoursin Knoflook & Fijne kruiden
1groentebouillonblokje
750milliliterheet water
1theelepelkerriepoeder
olijfolie
snufversgemalen zwarte peper en zout
200gramgerookte spekreepjesof blokjes... maak niet uit!
EXTRA'S EN OPTIONEEL
flinkehandverse basilicumfijngehakt
snufjechilivlokken
geraspte kaas
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan of grotere koekenpan. Fruit de ui tot ze glazig zijn. (1-2 minuten) Voeg de champignons, tomaat en knoflook toe en bak voor 3-4 minuten. Voeg de prei en knoflook toe en bak nog eens 3-4 minuten.
Voeg de orzo toe en bak kort mee. Voeg het hete water en een verkruimeld groentebouillonblokje toe en roer alles door.
Laat de orzo 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. Let op! Blijf erbij en roer regelmatig door! Net zoals risotto. Orzo heeft sterk de neiging om te gaan aankoeken. Dus loop niet tussendoor weg!
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Wanneer de orzo bijna al het vocht heeft opgenomen, voeg dan de Boursin en kerriepoeder toe. Roer goed door en laat de Boursin smelten tot je een romige saus hebt. Proef en breng eventueel het gerecht op smaak met peper en zout.
Serveer de orzo met Boursin en prei over 4 borden. Verdeel de knapperige spekjes eroverheen en bestrooi eventueel verse basilicum, zwarte peper en/of chilivlokken. Eet smakelijk! 😋
Notities
TIP: Het is ook erg lekker om over de orzo nog wat geraspte kaas te strooien. Ik gebruik graag extra belegen kaas, maar Grana Padano, Parmezaanse kaas of jong belegen kaas is ook erg lekker.