800gramriblappen of sucadelappenin blokjes gesneden
2uienfijngesnipperd
4teentjesknoflookfijngehakt
1rode peperfijngehakt
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
1stengelcitroengrasdoormidden gebogen, ook wel kneuzen genoemd
2theelepelskorianderpoeder
1 flinketheelepelkurukuma
1 flinketheelepelkomijnpoeder
2theelepelslaospoeder
1 flinkeeetlepelgeraspte kokos
400milliliterkokosmelk
3eetlepelsketjap manis
2 flinketheelepelscrispy chili olieoptioneel
3blaadjes laurier
2theelepelsbruine suiker
versgemalen zwarte peper en zout
zonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak in porties het vlees rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper, en citroengras aan. Voeg vervolgens de korianderpoeder, komijnpoeder, laospoeder, kurkuma, geraspte kokos en crispy chili olie toe en bak kort mee. (ongeveer een half minuutje) Breng het vlees terug in de pan en roer goed door.
Giet de kokosmelk erbij en voeg de ketjap manis, bruine suiker, geraspte kokos en een snuf zout toe. Roer alles door elkaar. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees minimaal 4 uur sudderen met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe door zodat het niet aankoekt.
Laat de rendang in de laatste 30 minuten zonder deksel inkoken zodat de saus dikker wordt. Breng de rendang eventueel extra op smaak met peper en of zout.
Serveer de rendang met bijvoorbeeld rijst en komkommer en wortel in zuur. Sperziebonen of roerbakgroenten is er ook erg lekker bij. Eet smakelijk 😋
TIP: wil je de rendang nog pittiger? Voeg dan extra crispy chili olie toe. Houd je niet zo pittig? Halveer de rode peper en laat de crispy chili olie uit het recept.
TIP: het is ook lekker om wat verse limoensap toe te voegen voor een extra frisse smaak.
* dit is misschien geen authentiek rendang recept maar het is wel echt heel erg lekker