Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Laat de spinazie iets afkoelen en knijp vervolgens goed het vocht eruit.
Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
Snijd de spinazie in stukken. Meng in een mengkom de spinazie met de feta, flinke snuf versgemalen zwarte peper, snufje zout (optioneel),snuf pul biber of chilivlokken, 3/4 van de geraspte kaas en de pijnboompitten.
Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Verdeel het spinazie-feta mengsel eroverheen. Rol voorzichtig op aan de lange kant. Snijd in ongeveer 8-10 stukken.
Leg de bladerdeegrolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de rolletjes iets platter. Smeer de rolletjes in met geklutst ei en verdeel de overige geraspte kaas eroverheen. Bak de bladerdeegrolletjes in 15-20 min. gaar en goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet.