Ga terug
+ servings
bami met gehakt en pittige pindasaus

Bami met gehakt

Gezond, goedkoop, simpel en lekker eten is geen straf met deze bami met gehakt en pittige pindasaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: avondeten, bami, gehakt, makkelijke maaltijd, pindasaus, pittige pindasaus
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram mie
  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 verpakking nasi-bami wokgroente
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout zout optioneel vanwege gebruik bouillonblokje
  • scheut(je) ketjap manis
  • 4 eieren optioneel
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of grote hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, een flinke snuf versgemalen zwarte peper en snufje zout.
  • Voeg de sambal, verkruimeld groentebouillonblokje, trassi, kerriepoeder en paprikapoeder toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. 
  • Voeg dan de bami-nasi groente toe en bak tot de groente beetgaar is. (Wij houden van knapperig….dus ik bak het niet te lang mee) Schep de gekookte mie erdoorheen en breng eventueel op smaak met een scheutje ketjap manis. 
  • Bak de eieren en maak de pindasaus klaar. Serveer de bami met de gebakken eieren en pindasaus.
  • TIP: ook lekker is om extra komkommer in zuur, seroendeng en kroepoek erbij te serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook