Ga terug
–+ servings
rijst koken

Luchtige rijst koken

Zelf luchtige rijst koken is echt niet moeilijk! Geniet van een heerlijke rijst met dit recept.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: kruidige rijst, luchtige rijst, pandan rijst, rijst, rijst koken, tips, wilde rijst
Porties: 4 personen

Equipment

  • kookpan

Ingrediënten

  • 350 gram rijst ik gebruik graag wilde rijst
  • 600 milliliter heet water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui gesnipperd (niet een te grote ui gebruiken)
  • flinke scheut zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een kookpan. Fruit kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij.
  • Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.
  • Algemene tip: je hebt ongeveer een vingerkootje (1cm) vocht boven de rijst nodig voor deze manier van koken. Houd ongeveer per 75 gram rijst 150 ml vocht aan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook