Ga terug
+ servings
patatje stoofvlees

Patatje stoofvlees

Pimp je frietje/patat op en maak een patatje stoofvlees. Lekker met een flinke klodder mayonaise.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Nederlandse
Trefwoord: patat, patatje stoof, patatje stoofvlees, stoof, stoofvlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 750 gram sukadelappen of riblappen
  • 2 uien grof gesneden (grote uien gebruiken)
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 fles Herfstbok bier
  • 1 eetlepel appelstroop flinke eetlepel gebruiken
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 4 stuks kruidnagel
  • 2 theelepels sambal oelek flinke theelepels
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 3 gedroogde laurierblaadjes niet te kleine blaadjes gebruiken
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • roomboter
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Bestrooi het vlees met een flinke eetlepel bloem, peper, en zout. Verhit een klont roomboter en een scheutje olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees dan uit de pan.
  • Bak in het overbleven braadvet de uien met de paprikapoeder, sambal oelek, sambal badjak, kerriepoeder en de knoflook. Voeg het vlees toe samen met het bier, ketjap manis, bruine suiker en de appelstroop. Roer alles even goed door. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en leg deze in de stoof. Leg de deksel op de pan (klein beetje open laten) en laat het vlees minimaal 4 uur sudderen. Laat daarna zeker nog een half uur zonder deksel op de pan pruttelen. (zet het vuur eventueel iets hoger) Hierdoor kan de saus een beetje indikken. Breng eventueel extra op smaak met peper en of zout. Haal voor serveren de laurierblaadjes uit de stoof.
  • TIP: mocht je de saus niet dik genoeg vinden? Voeg dan een maïzena papje toe. Meng hiervoor 1 flinke tl maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de stoof.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook