Ga terug
+ servings
recepten met noedels

Thaise noedels

simpel, lekker en gezond eten? Dat kan met deze Thaise noedels. Het gerecht staat met 20 minuten al op tafel.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Thaise
Trefwoord: Thaise noedels, Thaise noodles, Thaise wokgroente, wok maaltijd, wokken, wokmaatlijd
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram kippendijfilet in mini stukjes gesneden
  • 1 zak wokgroente Thaise stijl mag ook andere wokgroente naar keuze zijn
  • cashewnoten of pinda's optioneel
  • verse koriander fijngehakt en optioneel

THAISE KRUIDIGE EN PITTIGE SAUS

  • 1 eetlepel honing
  • 1 rode peper heel fijngesneden
  • 3 centimeter verse gember geschil en geraspt
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 1 limoen rasp van nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Thaise saus in een schaaltje. Kook de spaghetti met het bouillonblokje gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kip met een snufje zout en peper gaar en goudbruin. Voeg de "Thaise" wokgroente toe en bak kort mee (wij houden van knapperige groenten, dus ik wok heel kort) Voeg de Thaise saus toe en verhit tevens kort mee. Meng de spaghetti erdoorheen en klaar is kees....simpel toch!
  • Serveer de Thaise noedels eventueel met cashewnoten of pinda's en fijn gehakte koriander.
  • TIP: zet op de tafel eventueel de sojasaus, chilisaus en/of ketjap manis om extra te kunnen gebruiken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook