Ga terug
+ servings
paas trifle met advocaat en sinaasappel

Trifle met advocaat en sinaasappel

Wil je een simpel toetje maken voor Pasen? Maak dan zeker deze trifle met advocaat en sinaasappel
3.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: advocaat, paas toetje, pasen, sinaasappel, trifle
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 250 milliliter slagroom
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels advocaat
  • 1 sinaasappel rasp en sap nodig
  • 12 stuks lange vingers in stukjes gehakt (soms gebruik ik er ook 16 in totaal )

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Roer de crème fraîche los met 1 el poedersuiker en de rasp van een 1/2 sinaasappel. Spatel voorzichtig de slagroom erdoorheen.
  • Meng in een schaaltje de advocaat met het sap van een sinaasappel en 1 el poedersuiker.
  • Bouw in de glaasjes de trifle in laagjes op. Waar je mee begint en eindigt mag je zelf kiezen.
  • TIP: serveer de trifle met een paar chocolade paaseitjes (ik gebruik graag de geglazuurde van m&m's)
    TIP: rasp wat extra sinaasappel over de trifle vlak voor serveren.