Ga terug
+ servings
paas trifle met advocaat en sinaasappel

Trifle met advocaat en sinaasappel

Wil je een simpel toetje maken voor Pasen? Maak dan zeker deze trifle met advocaat en sinaasappel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: advocaat, paas toetje, pasen, sinaasappel, trifle
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 250 milliliter slagroom
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels advocaat
  • 1 sinaasappel rasp en sap nodig
  • 12 stuks lange vingers in stukjes gehakt (soms gebruik ik er ook 16 in totaal )

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Roer de crème fraîche los met 1 el poedersuiker en de rasp van een 1/2 sinaasappel. Spatel voorzichtig de slagroom erdoorheen.
  • Meng in een schaaltje de advocaat met het sap van een sinaasappel en 1 el poedersuiker.
  • Bouw in de glaasjes de trifle in laagjes op. Waar je mee begint en eindigt mag je zelf kiezen.
  • TIP: serveer de trifle met een paar chocolade paaseitjes (ik gebruik graag de geglazuurde van m&m's)
    TIP: rasp wat extra sinaasappel over de trifle vlak voor serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook