Ga terug
+ servings
wraps met krokante kip en frisse salsa

wraps met krokante kip en salsa

Super makkelijk recept voor wraps met krokante kip en frisse salsa en kruidige saus.
3.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: krokante kip, kruidige saus, salsa, wraps
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 wraps gebruik 8 kleine wraps of 4 grote wraps
  • 4 krokante kipschnitzels
  • sla naar keuze

FRISSE SALSA

  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • 2 trostomaten in blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 12 blaadjes verse munt fijngehakt
  • scheutje citroensap ook lekker met limoensap
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • snuf pul biber of chilivlokken

KRUIDGE CRÈME FRAÎCHE SAUS

  • 250 gram crème fraîche
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • scheutje citroensap
  • 1 theelepel gedroogde peterselie flinke theelepel gebruiken
  • 2 theelepel sriracha

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de sala en zet afgedekt in de koelkast tot gebruikt. Meng tevens alle ingrediënten voor de kruidige crème fraîche saus en zet dit tevens afgedekt in de koelkast.
  • Bak de kipschnitzels gaar en goudbruin volgens de beschrijving op de verpakking. Ik bakte de kipschnitzels 10 minuten in de airfryer. Snijd de kip in dunne reepjes.
  • Verwarm de wraps volgens de beschrijving op de verpakking. Ikzelf bak de wraps graag in een droge koekenpan.
  • Smeer de wraps in met een laag kruidige saus, leg hierop wat sla, de frisse salsa en de krokante kipreepjes. Rol de wraps op of sla de wraps dubbel. Maar net wat jijzelf prettiger vindt eten.
  • TIP: gebruik voor vegetarische wraps vegetarische kipschnitzels.