Ga terug
+ servings
kruidige andijviestamppot met rookworst

kruidige andijviestamppot met rookworst

Wil je een simpele en lekkere avondmaaltijd maken? Maak dan deze kruidige andijviestamppot met rookworst eens klaar.
3.1 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: andijvie, andijviestamppot, andijviestamppot ovenschotel, ovenschotel, rookworst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 250 gram andijvie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 200 milliliter melk of meer
  • klontje roomboter
  • 1 rookworst in plakjes gesneden
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt

Instructies

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Kook de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de melk en roomboter tot een smeuïge puree. Breng de aardappelpuree op smaak met de mosterd, uienpoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout. Schep de andijvie door de aardappelpuree.
  • Schep de andijviestamppot in de ovenschaal. Leg daarop de plakjes rookworst en bestrooi met de geraspte kaas. Strooi eventueel een snuf pul biber (chilivlokken) en zwarte peper over de geraspte kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 10 à 15 minuten in de oven.
  • TIP: als je de worst en andijviestamppot los wilt eten, verwarm dan de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.