Ga terug
+ servings
pizza met pittig gehakt

Pizza met pittig gehakt, ijsbergsla en frisse saus

In de pizza met pittig gehakt, ijsbergsla en frisse saus wil je echt je tanden in zetten. Ik weet wel wat je voortaan in het weekend eet.
3 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: frisse saus, ijsbergsla, pittig gehakt, pizza, pizzadeeg
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems zelfgemaakt of kant en klaar
  • tomatensaus zelfgemaakt of kant en klaar
  • 1 ui gesnipperd (klein uitje gebruiken)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bloem
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 150 gram extra belegen kaas geraspt
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram ijsbergsla dun gesneden

FRISSE SAUS

  • 3 flinke eetlepels crème fraîche of Griekse yoghurt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1 teentje knoflook geraspt (klein teentje gebruiken..anders een 1/2)
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • klein scheutje water optioneel

Instructies

  • Voor het maken van de frisse saus meng je alle ingrediënten en verdun je de saus eventueel met een klein scheutje water. Zet de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met een snuf peper en zout. Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, suiker, sambal badjak en sambal oelek toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak dit 1 minuutje mee.
  • Smeer de pizzabodems in met een tomatensaus naar keuze. Beleg de pizza's dan met het pittige gehakt. Bestrooi de pizza's met geraspte kaas en scheur de mozzarella in stukjes eroverheen. Bak de pizza's gaar en goudbruin in de oven of op de bbq. Verdeel er de ijsbergsla overheen met een beetje van de frisse saus.
  • Aanvallen maar!