Ga terug
–+ servings
macaroni met gehakt in ketjap

Macaroni met gehakt in ketjap

Snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Maak dan eens deze verrassende macaroni met gehakt in ketjap klaar.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Indische, Italiaanse
Trefwoord: gehakt, ketjap, macaroni, makkelijke maaltijd
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram macaroni
  • 1 zak Chinese wokgroente ik gebruikte een zak van 400 gram
  • 300 gram gehakt naar keuze
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel five spice
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 1 theelepel trassi
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 4 eieren optioneel om te bakken
  • 1 maggi blokje zo'n kleine vierkante
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar in een pan met water en een maggi blokje. Spoel de macaroni met koud water af na koken.
  • Maak ondertussen de gehakt in ketjap klaar: verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout, sambal oelek en de sambal badjak tot de uien glazig zijn. Voeg de bruine suiker, five spice en de trassi toe en bak kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Als het gehakt klaar is voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit kort mee. Voeg de wokgroente toe en bak het geheel 3 tot 5 minuten. (maar net hoe gaar jij je groente wilt hebben) Breng het gehakt verder op smaak met de ketjap manis en de ketjap asin.
  • Schep vervolgens de gekookte macaroni erdoorheen en proef of je nog meer ketjap manis of ketjap asin wilt toevoegen. Serveer eventueel met een gebakken ei.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook