Ga terug
+ servings
tomatensoep met paprika

tomatensoep met paprika

Wil je een lekkere maar simpele soep maken? Maak dan eens deze tomatensoep met paprika klaar. Bomvol vitaminen.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: paprika, simpele tomatensoep, soep, tomatensoep
Porties: 1 soeppan

Equipment

  • soeppan of stoofpan

Ingrediënten

  • 2 stuks paprika in blokjes gesneden
  • 6 stuks trostomaten in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 ui gesnipperd, grote ui gebruiken
  • 1,5 theelepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 liter heet water
  • 1 theelepel suiker
  • zonnebloemolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een stoofpan of soeppan en bak de uien met de knoflook, paprika, tomaten, sambal en een flinke snuf peper en zout. (ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur)
  • Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, oregano en het bouillonblokje (eerst verkruimelen) toe. Bak dit kort mee. Voeg dan het blik tomatenblokjes, water en suiker toe. Laat de soep 25 minuten pruttelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer.
  • TIP: ik vind persoonlijk een iets dikkere soep lekker. Daarom voeg ik meestal een maïzena papje toe. Meng hiervoor 2 theelepels maïzena met een scheutje koud water. Voeg dit toe aan de soep en laat even mee pruttelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook