Ga terug
+ servings
salade met honing knoflook gamba's

salade met honing knoflook gamba's

Geniet van een zomerse salade en maak deze simpele salade met honing-knoflook gamba's
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gamba's, honing-knoflook gamba's, salade, zomerse salade
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram sla naar keuze
  • 500 gram gamba's ik gebruik diepvries (wel eerst laten ontdooien)
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels honing
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel pul biber of chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 citroen rasp nodig en sap
  • 125 gram taugé
  • 200 gram wortel in stukjes gesneden
  • 2 stuks avocado in plakjes of blokjes gesneden
  • zonnebloemolie

FRISSE DRESSING

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen sap nodig
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Maak eerst de frisse dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Meng de sla met de avocado en de wortel. Meng de gamba's met de paprikapoeder, knoflook, peper, zout, chilivlokken, paprikapoeder en rasp van een 1/2 citroen.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de gamba's op redelijk hoog vuur tot ze iets beginnen te verkleuren. (1 a 2 min) Voeg dan de honing toe en bak tot de gamba's tot deze gaar zijn (ook 1 a 2 minuten). Haal de gamba's uit de pan en bak even een paar seconden de taugé. Serveer de gamba's en de taugé over de salade. Besprenkel vlak voor serveren met de frisse dressing.
  • Je kunt deze salade zowel lauwwarm als koud eten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook