Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de crème fraîche met de knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout. Rol de bladerdeeg op een bakplaat uit. Vouw de randen eventueel een kleine stukje naar binnen. (dan krijg je een krokante opstaande rand als de plaattaart uit de oven komt)
Smeer de hele bodem in met de crème fraîche. Leg de plakjes tomaat erop, scheur de mozzarella in stukjes eroverheen en verdeel kleine hoopjes pesto over de plaattaart. Bestrooi met de geraspte extra belegen kaas en bestrooi eventueel met een snuf pul biber (chilivlokken) voor wat extra pit.
Smeer de randen in met geklutst ei en bestrooi deze eventueel met wat grof zeezout. Bak de plaattaart in 20-30 minuten goudbruin. Laat even 2-5 minuutjes afkoelen op een rooster voordat je de taart gaat snijden.
TIP: ik gebruik steeds vaker geraspte mozzarella. Dit smelt namelijk net iets beter en geeft minder vocht af.