Ga terug
–+ servings

limoenmayonaise

No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 200-250 mililliter zonnebloemolie hoe meer olie hoe dikker de mayo
  • 1 ei
  • 1/2 limoen zowel sap als rasp
  • 1 theelepel grove mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel knolflookpoeder

Instructies

  • Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg het sap van de 1/2 limoen, rasp van 1/2 limoen, snuf zout, snuf peper, mosterd en knoflookpoeder toe. Giet er 250 ml olie bij.
  • Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Schep de mayo in een schaaltje en rasp eventueel nog wat limoen eroverheen. (dit staat niet alleen mooi maar is ook echt heel lekker)