Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kook de sperziebonen beetgaar en giet deze af. Maak ondertussen de hartige taart vulling:
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, stukjes tomaat, snuf peper, snuf zout en de sambal. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder en gedroogde oregano. Bak het gehakt gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en bak kort mee. Roer de zuivelspread (roomkaas) door het mengsel en vervolgens schep je de sperziebonen erdoorheen.
Vet een ovenschaal in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje bloem (de bloem zal wat vocht opnemen) Schep vervolgens de vulling erin en leg de plakjes tomaat op de bovenkant. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas en strooi eventueel wat extra pul biber (chilivlokken) en gedroogde oregano eroverheen. Bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de hartige taart eventjes 5-10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.