Ga terug
–+ servings
shoarma gehaktballetjes met kerrie aioli

kerrie aioli

deze kerrie aioli is een heerlijke dip die je heel simpel zelf kan maken
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Snack
Keuken: Spaanse
Trefwoord: aioli, kerrie, staafmixer
Porties: 1 schaaltje

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 ei
  • flinke snuf vers gemalen zeezout
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • scheutje citroensap
  • 1 teentje knoflook niet te klein teentje gebruiken
  • kerriepoeder
  • 250 milliliter zonnebloemolie

Instructies

  • Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg de citroensap, zout en peper toe. Rasp er ook 1 flinke teen knoflook bij en voeg vervolgens 250 ml olie toe.
  • Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Breng op smaak met kerriepoeder. Voeg niet meteen te teveel toe. Start met 1/3 theelepel en proef dan of je meer kerriepoeder wilt toe voegen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook