Go Back
+ servings
Mexicaanse burrito wraps met gegrilde kip

Mexicaanse burrito wraps met gegrilde kip

geniet van deze heerlijke Mexicaanse burrito wraps met gegrilde kip
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Trefwoord: burrito, gegrilde kip, Mexicaanse wraps, wraps
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 wraps

Ingrediënten

  • 3 stuks kipfilet
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 150 gram mais uitgelekt
  • 450 gram kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
  • ijsbergsla in reepjes gesneden of een zak kant en klare sla
  • 8 wraps kleintjes (of 4 grote wraps)

SIMPELE GUACAMOLE

  • 2 stuks avocado
  • snuf vers gemalen zwart peper en zout
  • scheutje citroensap
  • snuf chilivlokken

KRUIDEN VOOR DE KIP

  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Leg de kipfilets op een snijplank, bedek de filets met huishoudfolie en sla de kipfilets met een deegroller of onderkant koekenpan platter. Meng de gedroogde kruiden voor de kip met de zonnebloemolie en smeer allebei de kanten in met het kruidenmengsel.
  • Verhit een grillpan of koekenpan en bak de kipfilets gaar en goudbruin (dit duur in totaal ongeveer 7-10 minuten) Zet de pan niet op te hoog vuur. Anders is de buitenkant verbrand en de binnenkant nog rauw. Snijd de kip in dunne plakjes of blokjes. (maar net wat je handiger eten vindt)
  • Snijd de avocado's open, verwijder de pit en prak de avocado's met een snuf peper, snuf zout, snuf chilivlokken en een scheutje citroensap (of limoensap) tot een guacamole.
  • Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Beleg de wraps met alle ingrediënten naar smaak. Serveer daarom alles in aparte schaaltjes.