Ga terug
–+ servings
salade met gegrilde kip en bacon

salade met gegrilde kip

een gezonde salade met gegrilde kip en kruidige dressing
4.34 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: blt salade, dressing, gegrilde kip, salade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 stuks kipfilet
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snuf chilivlokken
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • flinke snuf peper en zout
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

SALADE BENODIGDHEDEN

  • 300 gram gemengde salade
  • 3 stuks trostomaten in partjes gesneden
  • 2 stuks avocado in reepjes of blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer in reepjes of blokjes gesneden
  • 6 stuks eieren gekookt naar keuze en in partjes gesneden

KRUIDIGE DRESSING

  • 200 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 limoen sap nodig
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel sriracha
  • 1 theelepel chilisaus
  • flinke snuf peper en zout

Instructies

  • Meng de zonnebloemolie met alle gedroogde specerijen die je nodig hebt voor de kip.Leg de kipfilets onder huishoudfolie en sla de kipfilets iets platter. Wrijf vervolgens de kip aan beide kanten goed in met het kruidenmengsel. Verhit een grillpan en bak de kip krokant en gaar. (5-7 minuten) Kook ondertussen de eieren naar keuze en snijd deze in partjes.
  • Verhit een koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie en bak de spek krokant. Haal de spek uit de pan met een spatel en leg dit op een stukje keukenpapier. Giet het overgebleven braadvet in een klein schaaltje en meng dit met de rijstazijn, chilisaus, sriracha, mosterd, sap van 1 limoen, peper, zout en de extra vierge olijfolie.
  • Leg in een grote schaal de sla en besprenkel met een klein beetje dressing. Verdeel hier overheen de tomaten, komkommer, avocado en de partjes ei. Snijd de kipfilets in dunne reepjes en leg deze op de salade. Leg de stukjes spek erbij en besprenkel met de overgebleven dressing. (gebruik niet meteen alles...na opscheppen kan je de rest dan eventueel gebruiken) Bestrooi eventueel de salade nog met een beetje extra chilivlokken en peper.
  • TIP: wij hebben zelf genoeg aan de salade alleen maar je zou er eventueel nog krieltjes of brood bij kunnen serveren.