Ga terug
–+ servings
spruitjes stamppot met pittig gehakt

Spruitjes stamppot

een heerlijke kruidige spruitjes stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: spruitjes, stamppot
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 500 gram spruitjes schoongemaakt
  • 150 milliliter volle melk
  • klontje roomboter
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen

Instructies

  • Kook de aardappelen en de spruitjes gaar. (ik doe dit gewoon in 1 pan)
  • Stamp de aardappelen met de spruitjes, melk, klontje roomboter, peper, zout, nootmuskaat kerriepoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. Spatel de geraspte kaas door de stamppot.
  • TIP: serveer de spruitjes stamppot met pittig gehakt. Het recept vind je op Familie over de Kook
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook