Ga terug
–+ servings
panna cotta met Amarula likeur

Panna cotta met Amarula likeur

verwen jezelf met deze heerlijke panna cotta met Amarula
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Amarula, dessert, likeur, panna cotta
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 500 milliliter slagroom ongeklopt
  • 400 milliliter volle melk
  • 125 gram suiker
  • 1 stuks vanillestokje
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 75 milliliter Amarula +scheutje extra
  • 7 blaadjes gelatine

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit.
  • Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanillemerg, vanille extract en het overgebleven vanillestokje. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
  • Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Roer er tevens de Amarula doorheen. Vul 8 glaasjes (ik gebruik kleine weckpotjes) met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
  • Schenk vlak voor serveren nog een klein laagje extra Amarula over de panna cotta heen.