Ga terug
–+ servings
pittige kaasmuffins

pittige kaasmuffins

maak een heerlijke snack met deze kaas muffins
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: kaas, kaasmuffins, muffins, snack
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 8 stuks

Equipment

  • cupcake blik
  • cupcake papiertjes

Ingrediënten

  • 125 millilter zonnebloemolie
  • 200 milliliter melk
  • 200 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3/4 theelepel zout
  • 3/4 theelepel uienpoeder
  • 3/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken meer als je van pittig houdt
  • 150 gram extra belegen kaas grof geraspt
  • flinke snuf zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met het bakpoeder. Leg de cupcake papiertjes in een cupcake bakblik.
  • Klop de eieren schuimig met de knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken, peper, zout. Voeg al kloppend de olie toe en vervolgens de melk. Mix de bloem beetje bij beetje toe tot je een mooi egaal beslag hebt. Spatel vervolgens 3/4 van de kaas door het beslag.
  • Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de kaasmuffins in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat de muffins iets afkoelen maar serveer ze wel warm.
  • TIP: bestrooi vlak voor serveren eventueel met een klein beetje extra chilivlokken en fijngehakte verse bieslook.