Ga terug
+ servings
Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne met gehakt

4 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 zakje tacokruiden ik gebruikte die van Santa Maria
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes blikje van 400 gram
  • 100 gram mais
  • 1 blikje kidneybonen blikje van 400 gram
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 pak verse lasagne bladen pak van 250 gram
  • 100 milliliter ketchup
  • 1 jalapeno in dunne plakjes gesneden
  • 200 gram ricotta
  • 125 gram zure room
  • 1 ei
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram cheddar geraspt
  • 100 gram belegen kaas geraspt
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de uien met de knoflook, blokjes paprika, peper, zout en sambal oelek. Voeg het gehakt toe met de taco kruiden en rul het gehakt goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, suiker, ketchup,mais en kidneybonen (uitgelekt) toe en laat 15 minuten zonder deksel pruttelen.
  • Maak ondertussen de ricotta saus: Meng hiervoor de ricotta, zure room, gedroogde peterselie, komijnpoeder, peper, zout, ei, uienpoeder en knoflookpoeder.
  • Leg een laagje saus in een ovenschaal, daarop een beetje ricotta mengsel, beetje geraspte kaas en dan de lasagne bladen. Bouw dit op en zorg dat je afsluit met de saus. Bestrooi dit tenslotte met geraspte kaas, gescheurde mozzarella en leg hier (optioneel) wat plakjes jalapeño op. Bak de Mexicaanse lasagne in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer met een frisse salade en tortillachips. Ook lekker met plakjes avocado.