Ga terug
–+ servings
noedels met kip en groenten

noedels met kipgehakt en groenten

deze noedels zijn gezond, lekker en snel te bereiden
3.24 van 17 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: groenten, kipgehakt, noedels, snelle maaltijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 paksoi in stukken gesneden
  • 200 gram sugar snaps
  • 250 gram champignons gesneden
  • 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1/2 eetlepel gembersiroop
  • 300 gram noedels
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • handje cashewnoten gehakt

Instructies

  • Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of grote hapjespan. Fruit de uien, met de rode peper, gember en knoflook. Voeg het kipgehakt, paprika en champignons toe en bak dit goudbruin en gaar. Voeg de chilisaus, ketchup, ketjap manis en gembersiroop toe en laat 5 min. pruttelen. Voeg vervolgens de paksoi en sugar snaps toe en bak nog eens 3 min. Breng op smaak met eventueel een snuf peper, zout en het sap van een halve limoen. Schep de noedels erdoorheen. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngehakte cashewnoten.
  • TIP: lekker ook met wat fijngesneden bosui en extra rode peper.