Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes. Verwarm een pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de knoflook, spek en ui met een snufje zwarte peper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en een 1/2 bouillonblokje. Bak tot de spek een beetje krokant begint te worden.
Voeg dan de gezeefde tomaten toe. Halveer de cherrytomaten en voeg ook deze toe samen met een klein handje verse basilicum (scheur de basilicum in kleinere stukjes) Breng op smaak met een snufje zout, peper en 1 tl suiker.
Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat 5 minuten op laag vuur met de deksel op de pan staan.
Roer de spaghetti door de saus en giet er een flinke scheut olijfolie extra vierge overheen. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en nog eventueel wat blaadjes basilicum