Go Back
+ servings

Aziatische salade

3.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak (300 gram) sla naar keuze
  • 2 grote penen in dunne reepjes gesneden
  • 2 avocado's in blokjes gesneden
  • paar takjes koriander grof gehakt
  • 100 gram cashewnoten ongezouten
  • 500 gram kipfilet of kippendijen in reepjes gesneden

Aziatische marinade

  • 2 flinke eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 2 flinke eetlepels sweet chilisaus
  • 1/2 citroen sap + rasp

Pittige satésaus

  • 2 grote eetelepels pindakaas met nootjes
  • 5 eetlepels ketjap manis meer als je wilt
  • 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • snufje peper
  • 1 eetlepel ketchup
  • water naar eigen dikte toevoegen

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Aziatische marinade. Verwarm een scheut olie in een hapjespan en bak de kipfilet met een snufje peper en zout goudbruin. Voeg de Aziatische marinade toe en bak het geheel tot de kip gaar is en de saus kleverig geworden is.
  • Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten. Leg de sla op een grote serveerschaal. Verdeel daaroverheen de reepjes wortel, stukjes avocado en de grof gesneden koriander. Leg dan de Aziatische kip reepjes op de sla met eventueel wat kleverige saus en bestrooi met de cashewnoten.
  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe en verwarm even kort op het fornuis.