Ga terug
–+ servings

pizza met tonijn

No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 8-10 takjes verse tijm eventueel vervangen voor 1 el gedroogde tijm
  • 3 zoete uien in halve ringen gesneden
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 flinke theelepel honing
  • 1 bol mozzarella of kleine bolletjes
  • 2 blikjes tonijn
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout en peper
  • 2 pizzabodems met tomatensaus kant en klaar of zelfgemaakt
  • olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op minimaal 225 graden. Als je verse tijm gebruikt, snijd deze dan eerst zeer fijn (zonder de dikke steeltjes).
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de sambal en de honing toe en bak dit kort mee. Zet het vuur laag en voeg de tijm toe. Laat de uien ongeveer 10 minuten zachtjes karameliseren. (vergeet niet tussentijds de uien om te scheppen)
  • Bestrooi de pizzabodems met geraspte kaas. Verdeel de tonijn en de uien over de pizza's. Leg er de gescheurde mozzarella (of bolletjes) overheen en bestrooi met wat extra peper. Bak de pizza's in de oven gaar. De tijd verschilt per oven en of je kant en klare of zelfgemaakte pizzabodems gebruikt. (dit staat aangegeven op de verpakking)