Go Back
+ servings

Pasta met prei-roomsaus en krokant gebakken spek

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 1 grote prei in ringen gesneden
  • 1 grote rode ui in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 bekertje (200gram) crème fraîche
  • 3 eidooiers
  • 1 zakje (40gram) geraspte (Parmezaanse) kaas
  • gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 groente bouillonblokje

Instructies

  • Kook de pasta gaar met 1 groente bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de gesneden prei toe.
  • Meng in de tussentijd dat de pasta kookt de crème fraîche met 3 eidooiers, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, een snufje zout en een flinke snuf gemalen zwarte peper.
  • Bak de uien met de spekblokjes krokant en voeg de geperste knoflook op het laatst toe. (als je dit meteen doet wordt de knoflook bitter)
  • Giet de pasta af. Roer er de op smaak gebrachte crème fraîche doorheen. Bestrooi met de krokant gebakken spekjes. Bestrooi eventueel nog met extra geraspte Parmezaanse kaas.