Go Back
+ servings

kip in bier gestoofd

4.3 van 41 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet of kippendijen
  • 100 gram roomboter
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 mililiter heet water
  • 2 stuks vleesbouillonblokjes
  • 1 flesje donker bier ik gebruik Warsteiner Winter
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 flinke theelepels sambal badjak
  • snuf peper en zout
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel maïzena optioneel
  • 250 gram kastanje champignons grof gesneden

Instructies

  • Meng de kipfilet stukken met een flinke snuf peper, zout en 2 flinke theelepels sambal badjak.
  • Verhit 100 gram roomboter in een braadpan en bak de kip in porties goudbruin. Haal de kip uit de pan en bak in het braadvet de uien met de knoflook voor 2-3 minuten. Voeg 2el basterdsuiker, 2 el bloem en 1 flinke tl grove mosterd toe en bak even kort mee. Leg de kip terug in de pan. Giet hierbij het flesje bier, 300 ml water en verkruimel de 2 bouillonblokjes erbij. Leg 3 laurierblaadjes en 4 kruidnagels in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten koken. Zet het vuur laag, leg de deksel bijna helemaal op de pan en laat de kip 3 uur stoven. Voeg na 2 uur stoven de champignons toe. Maak vlak voor serveren een maïzena papje en roer dit erdoorheen zodat de saus dikker wordt.