Ga terug
+ servings

no bake oreo cheesecake

2 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 300 gram oreo + extra voor op de taart
  • 200 gram roomkaas naturel of monchou
  • 250 milliliter slagroom opgeklopt
  • 50 gram roomboter gesmolten
  • 1 zakje klopfix
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram melkchocolade + extra voor versiering

Instructies

  • Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm. Maal 150 gram Oreo fijn in een keukenmachine en meng dit met 50 gram gesmolten roomboter. Schep dit op de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet de bodem voor 30 minuten in de koelkast.
  • Maak met je handen 150 gram Oreo kapot tot verschillende grote stukjes. Meng 200 gram roomkaas voorzichtig met de Oreo stukjes.
  • Klop 250 milliliter slagroom met 1 zakje klopfix, 1 tl vanille extract en 50 gram suiker. Spatel voorzichtig het Oreo-roomkaas mengsel erdoorheen. Schep het Oreo mengsel in de springvorm en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Smelt vlak voor serveren 100 gram melkchocolade au bain marie. Haal de springvorm van de taart. Verdeel de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met extra Oreo koekjes. Rasp er ook nog extra melkchocolade overheen.