Go Back
+ servings

kip in zwarte pepersaus

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram Kippendijen in stukjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • snuf zwarte peper en zeezout
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eiwitten
  • 350 gram rijst
  • 1 zak wokgroenten
  • sesamzaadjes optioneel

zwarte pepersaus

  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/2 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 1 teentje knoflook fijngesneden

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje. Klop 2 eitwitten schuimig, voeg 1 el maïzena en een flinke snuf peper en zout toe. Meng de kip door de eiwitten. (de saus gebruik je later)
  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin aan. Voeg de knoflook, ui en gember toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg dan 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de saus toe. Leg de deksel op de pan (niet helemaal) en laat 15 minuten pruttelen. Kook ondertussen de rijst en wok de groenten. Bestrooi eventueel met wat extra rode peper en sesamzaadjes.