Voeg aan 1200 milliliter gekookt heet water 2 kip bouillonblokjes toe. Bestrooi de kipfilets met flink wat peper en zout. Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember en rode peper tot een smeuïge pasta. (je kan het ook vijzelen maar dit duurt langer)
Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak kort de kruidige pasta met 1 el kerriepoeder en 1/2 kerrie masala. Voeg de kip bouillon toe, het blikje kokosmelk en 1,5 tl vissaus. Roer alles goed door. Leg de 2 kipfilets erbij en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Haal de kipfilet eruit en pluk met 2 vorken uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de rijstnoedels, koriander en bosui. Laat eventjes 5 minuten zachtjes koken en trek de rijstnoedels uit elkaar. Breng op smaak met peper en/of zout.