Ga terug
+ servings

Thaise currysoep

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Thaise
Porties: 1 grote pan

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1200 milliliter gekookt heet water
  • 2 kip bouillonblokjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 rode peper grof gesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en grof gesneden
  • hand verse koriander fijngesneden
  • 3 stengels bosui fijngesneden
  • snuf peper en zout
  • 1 blikje (400ml) kokosmelk
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel vissaus
  • hand rijstnoedels ik gebruikte ongeveer 100 gram
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Voeg aan 1200 milliliter gekookt heet water 2 kip bouillonblokjes toe. Bestrooi de kipfilets met flink wat peper en zout. Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember en rode peper tot een smeuïge pasta. (je kan het ook vijzelen maar dit duurt langer)
  • Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak kort de kruidige pasta met 1 el kerriepoeder en 1/2 kerrie masala. Voeg de kip bouillon toe, het blikje kokosmelk en 1,5 tl vissaus. Roer alles goed door. Leg de 2 kipfilets erbij en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Haal de kipfilet eruit en pluk met 2 vorken uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de rijstnoedels, koriander en bosui. Laat eventjes 5 minuten zachtjes koken en trek de rijstnoedels uit elkaar. Breng op smaak met peper en/of zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook